Translate

dissabte, 19 de març del 2016

FORMACIÓ PERMANENT DEL PROFESSORAT: THE FLIPPED CLASSROOM



CURS SOBRE EL MODEL «CAPGIREM L'AULA: FLIPPED CLASSROOM»

Deu professors del nostre centre, entre d'ells sis del departament d'Administració i Gestió, van assistir el passat cap de setmana, els dies 18 i 19 de març, al curs CAPGIREM L'AULA: FLIPPED CLASSROOM organitzat pel Centre de Professorat de Menorca (CEP)


«Flipped Classrom» és un model pedagògic que transfereix el treball de determinats processos d'aprenentatge fora de l'aula i utilitza el temps de classe, juntament amb l'experiència del docent, per facilitar i potenciar altres processos d'adquisició i pràctica de coneixements dins l'aula.
No obstant això, “flippear” una classe és molt més que l'edició i distribució d'un vídeo. Es tracta d'un enfocament integral que combina la instrucció directa amb mètodes constructivistes, l'increment de compromís i implicació dels estudiants amb el contingut del curs i millorar la seva comprensió conceptual. Es tracta d'un enfocament integral que, quan s'aplica amb èxit, recolzarà totes les fases d'un cicle d'aprenentatge. (Taxonomia de Bloom)



















La participació ens va permetre de fer un tast dels recursos i possibilitats que ofereix aquest model educatiu de cara a la millora del rendiment acadèmic i personal del nostre alumnat. 

Vam poder conèixer per uns i aprofundir per a altres en què consisteix el moviment "Flipped Classroom" i el potencial que té com una de les noves maneres de treballar a classe mitjançant l'ús de les TIC i les metodologies més actives i més eficaces a l'aula actua. 
I també vam poder familiaritzar-nos amb programari i aplicacions per a la preparació de videotutorials, útils per a la millora pedagògica.


Ara ens toca aprofundir aplicar algunes d'aquestes eines i tècniques educatives a l'aula.